top of page

Molenaarsdagen in Hoogezand

Vorige week vierden we ons 10-jarig bestaan samen met de Molenaars uit de provincie Groningen. Daar waar het allemaal voor ons begon. Wat hebben we genoten! Molenaars in België: we komen zeker bij jullie in de lucht om Molenaarsdagen met jullie te vieren. Dus houd je mailbox in de gaten.


In 10 jaar hebben we veel geleerd, geïnvesteerd en geïnnoveerd. Zonder het vertrouwen en de steun van onze Molenaars hadden we niet gestaan waar we nu staan. Daar zijn we dan ook ontzettend dankbaar voor. En speciaal daarom, organiseren we Molenaarsdagen. We trapten deze speciale dagen vorige week af met de Groninger Molenaars. Wat ons betreft zeer geslaagde dagen!


De 4 oprichters van EAZ Wind

De opkomst was goed én we hadden een goed gevuld programma. Het middagprogramma begon met een presentatie van onze directie. We blikten terug op de afgelopen 10 jaar, welke ontwikkelingen we (en onze molen) hebben doorgemaakt, en waar we nu staan.


Door de fabriek

Daarna was het tijd voor een interactieve rondleiding door de fabriek. De groep werd verdeeld in vier kleinere groepjes. Collega Steven vertelde alles over onze service- en onderhoudsafdeling. Koos en Eddy toonden het verschil tussen de pitchhuizen van onze Type-A en Type-B molen. Collega Philip gaf een korte presentatie over onze werkwijze in de houthal en de vakmanschap die daar bij komt kijken. Tot slot demonstreerde IJssebrand ter plekke hoe met onze Pilaveto-tool (door onszelf ontwikkeld) onderhoud aan pitchlagers efficiënt uitgevoerd kan worden.





De Molenaars-quiz

We sloten beide dagen af met de Molenaars-quiz (die opvallend goed werd gemaakt!) een hapje en een drankje. We hebben ontzettend genoten van de gesprekken met betrokken Molenaars. Heel veel dank voor jullie komst, interesse en betrokkenheid. We kijken uit naar de volgende Molenaarsdagen!


Installatie eerste EAZ windmolen

bottom of page